Soul-Mate Nutrition - Reacties - Revalidatie

ZarkaZarka, mijn 21 jarige Arabisch Volbloed, is op het moment weer in topconditie. 
Al een aantal keren deze winter probeert ze me ervan te overtuigen dat ze heus nog niet oud wordt!
Zo ook vorige week. Direct bij het openen van de box had ik al in de gaten dat mevrouw wel in was voor een geintje. En dat bleek.... Een grappen en grollen tijdens het loswerken.... Gewoon zo geweldig om te zien!! 
Wat is ze mooi... Ze loopt weer goed, geniet ervan om te bewegen en voelt zich super fit!
Helaas is dat ook wel anders geweest....

Op 4 jarige leeftijd heeft Zarka een langdurige blessure gehad aan haar voorbeen. Na revalidatie is zij weer aan het werk gegaan en dat was het moment dat ik haar op 5 jarige leeftijd heb gekocht.
Na 2 jaar veel plezier met wekelijks lessen en rijden aan huis werd de vreugde helaas abrupt verstoord toen Zarka acuut atactisch werd.
Na een jaar revalideren heb ik haar weer voorzichtig opgepakt onder het zadel.
In deze periode leerde ik het voedingssupplement Soulmate 2G kennen. Dit heeft haar tijdens deze hele periode geweldig ondersteund zodat zij, boven verwachting, zo goed als geheel herstelde van deze ataxie.
In de jaren die daarop volgde gebruikte ik, in periode's dat zij wat ondersteuning kon gebruiken, producten van Soulmate voor haar, en altijd met tevreden resultaat.
Ongeveer 3 jaar geleden, toen inmiddels op 18 jarige leeftijd, kregen we weer een klap te voortduren.  
Zarka liep een forse peesblessure op. Ik heb haar een half jaar laten herstellen met de nodige zorg en ondersteund met Soulmate Glucosamine en later Soulmate Joint Control. Na 6 maanden leek Zarka weer hersteld maar helaas... op dat moment kreeg ze een peesirritatie net onder de vorige blessure. Om het verhaal compleet te maken ontstond er door een iets te enthousiaste show-sessie van madame zo'n 4 maanden later een derde peesprobleem... 
Inmiddels was Zarka 19 jaar en zat ze al ruim een jaar in de lappenmand. We besloten ons nog eenmaal in te zetten om haar peesje weer zo goed als mogelijk voor elkaar te krijgen.
Na uren stappen, afspuiten, Soulmate Glucosamine, Soulmate 2G en de nodige Tender Love and Care is Zarka buiten gewoon goed hersteld en zeker al een jaar stabiel. 
Mede door haar leeftijd heeft ze eind vorig jaar wel voor het eerst in haar leven koliek gehad maar mede door de Soulmate Prebiotica was ze daar heel snel van hersteld!
Zoals eerder gezegd, Zarka staat er topfit bij. Ze loopt graag, ze loopt goed, is vrolijk en straalt als een glimworm!!

Ik weet dat een voedingssupplement alleen geen wonderen kan verrichten. Alle omstandigheden moeten optimaal zijn om een paard op die leeftijd zo goed mogelijk te laten herstellen van 3 peesblessure's in een jaar.
Ik heb het geluk dat ze op een geweldige pensionstal staat, waar ze goed gevoerd wordt, ze alle dagen lekker naar buiten kan, ze altijd een nette en schone ruime box van 3x4 mtr heeft (waar ze samenwoont met haar shetlander vriendje Frutje), en er altijd een oogje in het zeil wordt gehouden.
Ik heb een hoefsmid die haar intussen al 13 jaar bekapt en waar ik altijd meer dan tevreden over ben.
Ik probeer haar alle aandacht en zorg te geven die ze nodig heeft, qua beweging, vachtverzorging en aandacht. En daarbij hoort in mijn ogen ook dat ik haar op bepaalde momenten ondersteun met een voedingssupplement.
Niet omdat het wonderen verricht, maar omdat het past in mijn streven naar perfectie, om haar te helpen in een periode dat ze dat nodig heeft....
Zarka heeft al jaren de eer om op de homepage te staan van www.soulmate-nutrition.nl.
Voor mij vooral nu op dit moment waarop mijn 21 jarige merrie weer gelukkig en pijnvrij is, wil ik andere eigenaren, die net zo'n fantastisch paard hebben als ik maar door een blessure of ziekte meer nodig heeft dan het dagelijkse rantsoen, zeker laten weten dat Soulmate bijdraagt aan beter herstel en daardoor ook zeker bijdraagt aan mijn streven naar perfectie!!

Diana Hoogduin.


Recent topics:

Fenna Kromhout

Terug


Extra informatie over de produkten van Soul-Mate Nutrition:
  • Alle produkten zijn FCA gecertificeerd
  • Alle produkten worden samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten van levensmiddelen kwaliteit
  • Alle producten zijn vrij van toegevoegde suikers
Heeft u vragen over onze supplementen, over uw paard of wilt u een voeradvies neem dan contact op via: info@soulmate-nutrition.nl