Soul-Mate Nutrition - Reacties - Sport

MuguetDrie en half jaar geleden heb ik Muguet gekregen, een Franse draver. Hij kwam net uit training en was inmiddels ook onder het zadel beleerd. Na een half jaar besloten om endurance met hem te starten aangezien dit goed bij hem paste en we dit allebei heel leuk vonden. Ik had hem toen als ondersteuning al op de Soulmate 2G gezet en merkte grote verschillen ten opzichte van spierpijn en spieropbouw. Zijn eerste wedstrijden verliepen goed en in de tussen tijd zijn we verhuisd naar een pensionstal in Delft. Tijdens die periode heeft hij op een endurancewedstrijd op een hele lelijke manier een voorijzer afgetrapt. Dit is met zoveel kracht gegaan dat hij hier een peesverekking aan overhield. Samen met de dierenarts een behandelplan opgesteld en het zag er allemaal redelijk goed uit. Helaas waren de mensen van de pensionstal erg onvoorzichtig en hebben onze paarden daar los gelopen terug naar de stal. Dit werd een grote wedstrijd en bij de bocht naar de stallen is Muguet onderuit geklapt op het beton. Toen ik aankwam waren alle vier zijn benen open en dik en een winkelhaak op zijn bil. Ik heb besloten mijn paard daar gelijk weg te halen en op de dravers stal van Alie Luitjes te zetten.


Na uitvoerig onderzoek bleek Muguet scheve wervels in zijn hals en rug te hebben, wonden tot op het botvlies en overal spierpijn. Ook de peesverekking had het niet veel goed gedaan. Tijdens zijn revalidatie is Muguet op de Soulmate 2G en de M.S.M gezet. De 2G als ondersteuning voor het gehele paard en de M.S.M als ontstekingsremmer en voor zijn pees blesure. Ik moet zeggen dat ik er een hard hoofd in had of dit allemaal nog goed zou komen maar na een maand was mijn paard al heel erg opgeknapt. Hij was al een stuk soepeler en zijn benen zagen er ook weer goed uit. We zijn toen weer begonnen met twee keer in de week stappen voor de kar. Na drie maanden voelde Muguet weer super, los en soepel met mooie bespiering en harde benen. Dit was meer dan ik had durven hopen. Ook voor zijn peesblessure kregen we het groene licht! We zijn langzaam weer gaan optrainen. Dit jaar heeft Muguet zijn eerste klasse 2 gelopen in Vaasen. Muguet staat nog steeds op Soulmate 2G. De verschillen zijn aanmerkelijk: minder spierpijn, hele mooie bespiering, snel herstel van wedstrijden en trainingen. En al drie jaar een gezond paard en alleen de DA voor het enten over de vloer uitgezonderd zijn ongeluk. Dit jaar heeft Muguet zijn eerste klasse 2 gelopen in Vaasen. Hij liep de 49km met een gemiddelde van 14,5km/h met een hele nette vetkaart en een 5e plek. Belangrijkste een paard wat zeker “fit to continue” aanvoelde en er ook zo uit zag. Ook de dag erna een vrolijk fit paard.

Wij blijven zeker de producten van Soumate gebruiken ook voor mijn andere paarden. Soulmate bied voor mij alle producten die ik nodig heb voor mijn paarden of dat nu mijn wedstrijd paard is of mijn oudere merrie. Mocht zich een probleem voordoen heb ik dat tot nu toe altijd goed kunnen opvangen met de 2G, M.S.M of de prebioticum. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van de producten.

We hopen nog vele seizoenen zo te kunnen rijden en van onze paarden te kunnen genieten!

Judith Booman


Recent topics:

Albert

Sanwood Gold

Older Topics:

Otto Boko

Monty R

Terug


Extra informatie over de produkten van Soul-Mate Nutrition:
  • Alle produkten zijn FCA gecertificeerd
  • Alle produkten worden samengesteld uit hoogwaardige ingredi├źnten van levensmiddelen kwaliteit
  • Alle producten zijn vrij van toegevoegde suikers
Heeft u vragen over onze supplementen, over uw paard of wilt u een voeradvies neem dan contact op via: info@soulmate-nutrition.nl