Soul-Mate Nutrition - Reacties - Revalidatie

DocsMag ik u voorstellen: Docs: een 15 jarige Quarterhorse merrie en Bouncer: een 2 jarige Australian Cattle Dog.
Docs heeft medisch al het een en ander meegemaakt. Heb haar nu 10 jaar maar had jarenlange problemen vanwege haar soms rare en heftige reacties tijdens het rijden. Liep ook kort en soms stijfjes. Overal met haar geweest, dierenartsen, klinieken, holistische dierenarts, zelfs Utrecht, fysiotherapeut, ostreopaat (ja ik ben een volhouder). Er werd van alles aan gesleuteld door iedereen. Volgens Utrecht kon ik haar beter af laten maken want ze vermoeden dat ze epilepsie had. In onze (mij en vrienden) ogen belachelijk en niet geloofwaardig. Vermoedden dat gedrag uiting van pijn was, maar waar ??? Een kliniek vondt een OCD en adviseerde dit operatief te verwijderen. Lekker duur maar hielp niets. Alles van haar was zo ongeveer gefotografeerd behalve haar rug. Volgens sommige DA´s niet nodig, daar kwam het niet vandaan. Fysio en osteopaat hadden echter aangegeven dat ze achter wel een probleem zou hebben. Wilde dus xray als laatste optie. En ja hoor, we zagen op 2 plaatsen iets. Vooraan zat iets klein beetje scheef/niet recht en achter lichte botwoekering. Nu wisten we eindelijk iets zeker. Hierdoor had ze problemen onder het zadel. Rug moest dus extra getraind. Wekenlang 2x 1 uur per dag longeren met dubbele longe. Had het idee dat er nog iets extra´s moest komen. Van kennissen goede dingen gehoord over Soulmate. Dit bekeken op de site, mails met Yvonne en een gebruik nu al bijna een jaar SM. Doc loopt als een trein, heeft rechte sterke rug en is alle stramheid kwijt. Kort geleden osteopaat laten komen voor controle, prima in orde, geen enkel probleem meer met achterhand, Weet zeker dat niet alleen mijn harde werken met haar maar ook dat SM hieraan flink heeft bijgedragen. Alle lof.
Nu Bouncer, mijn Cattle Dog. Fantastisch beest. Als pup uit Zwitserland gehaald. Super opgevoed, veel mee naar stal en leren met paarden om te gaan, veel met andere honden, alle gehoorzaamheid cursussen gedaan enz enz. Aangezien hij nogal graag sprong leek het ons leuk ook behendigheid te gaan doen. Na een tijdje ging hij echer voor wat kreupel lopen. DA kon niets vinden, anti biotica enz voor zekerheid. Na aantal weken ging dit weg maar nu trok hij met rechter achterpoot. Na een tijdje begon hij echter voor ook weer te kreupelen. DA kon niets vinden. Naar specialist doorgestuurd. Deze kwam al snel tot conclusie (foto) dat Bouncer in ieder geval achter een spondylose had, d.i. aankomende vergroeiing van, (bij hem), 2 achterste rugwervels. Heel naar punt. Hiervoor kreeg hij als medicijn Previcox. Relatief nieuw medicijn. Merkte in komende weken niet veel verandering met hinken achter. Aangezien hij voor toch weer meer ging kreupelen nogmaals hele serie foto´s. Specialist zag niets hierop, alles OK. Hij heeft later rontgenoloog laten kijken en deze vermoedde dat Bouncer LPC had, dit is een vorm van elleboog dysplasie. Hij had inmiddels hiervoor nog een ander medicijn gekregen en wel Cosequin. Dit is echter een soort van voedingssupplement medicijn.
Was inmiddels ook begonnen met SM te geven, goed voor m´n paard dus vast ook voor m´n hond. Op advies van hondenfysio hiermee gestopt vanwege al gebruik Cosequin. Nog Previcox, nog Cosequin zorgden voor echte (loop)verbetering. Toen Cosequin op was toch weer SM gaan geven, 2x p/d halve schep. Reeds na enkele dagen resultaat. Aan de voorkant liep hij nagenoeg niet meer kreupel en ook het hinkepinken achter is nog maar 25% van wat het was. Nu al een paar weken. Leve SM dus.
Hij heeft zeker Spondylose en dit moet verder vastgroeien voor het weer gestabiliseerd is en misschien heeft hij ook wel LPC maar dit kan pas echt door een operatie vastgesteld worden.
Voorlopig ben ik echter dik tevreden zoals het gaat. We houden het goed in de gaten maar Bouncer doet het in feite ook heel goed met steun van SM. Mocht iemand dus met paard of hond gewrichtsproblemen hebben raad ik hem zeker aan eens SM te proberen. Het is een volledig voedingssupplement en kan dus altijd gegeven worden, ook met medicijnen. En, baat het niet, schaden doet het zeker niet, maar de kans dat het baat acht ik echter veel groter. Ik hoop nog jarenlang plezier te hebben van zowel Doc als Bouncer Groeten en succes, Paul


Foto na

 

 

 

Older Topics:

Curly

Terug


Extra informatie over de produkten van Soul-Mate Nutrition:
  • Alle produkten zijn FCA gecertificeerd
  • Alle produkten worden samengesteld uit hoogwaardige ingredi├źnten van levensmiddelen kwaliteit
  • Alle producten zijn vrij van toegevoegde suikers
Heeft u vragen over onze supplementen, over uw paard of wilt u een voeradvies neem dan contact op via: info@soulmate-nutrition.nl